Το Clearspring Kuzu (επίσης γνωστό ως Kudzu) είναι ένα ανώτερης ποιότητας πυκνωτικό αμύλου με απαλή υφή και ουδέτερη γεύση που εξάγεται φυσικά από τις ρίζες ενός από τα πιο δυνατά ορεινά φυτά της Ιαπωνίας.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε; Ιδανικό πηκτικό για σούπες και βραστά φαγητά, γλυκές και αλμυρές σάλτσες, γλάσα και γέμιση πίτας. Είναι ευέλικτο στη χρήση, με απαλή υφή και ουδέτερη γεύση.
Χρήση ως πυκνωτικό:
Θρυμματίστε τα κομμάτια
Διαλύστε σε μικρή ποσότητα κρύου νερού.
Προσθέστε το μείγμα στο υγρό μαγειρέματος ή στο παρασκεύασμα που θέλετε να πυκνώσετ
Ζεσταίνετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρρευστο και διάφανο.
Δοσολογία: 1 κουταλιά της σούπας ανά 240ml περίπου. Μισή έως μία κουταλιά της σούπας kuzu θα δέσει ένα φλιτζάνι υγρό. TIP: 1 ? κουταλιά της σούπας Kuzu μπορεί να αντικαταστήσει 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού.
Παραγωγή του Kuzu: Ο παραγωγός του kuzu της Clearspring παρασκευάζει kuzu εδώ και πέντε γενιές και ακολουθεί μια διαδικασία 45 ημερών πλύσης, καθίζησης, φιλτραρίσματος και ξήρανσης του καθαρού βιολογικού αμύλου ρίζας kuzu που προμηθεύει στην Clearspring. Βρίσκεται στο νότιο Kyushu, όπου τα ηφαιστειακά εδάφη παράγουν εξαιρετικά ζωηρά φυτά kuzu, και είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες παραγωγούς καθαρού αμύλου kuzu στην Ιαπωνία.
Ένα ανώτερο πυκνωτικό χωρίς γλουτένη: Το kuzu αποτελεί πολύτιμο συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σύνθετα μόρια αμύλου το καθιστά ένα ισχυρό πηκτικό μέσο. Ενώ τα τυπικά πηκτικά όπως το κορν φλάουρ μπορούν να κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά, τείνουν να είναι ιδιαίτερα επεξεργασμένα και να υφίστανται επεξεργασία με χημικές λευκαντικές ουσίες και εκχυλιστικούς παράγοντες, ενώ το καθαρό βιολογικό kuzu της Clearspring είναι ένα εντελώς φυσικό άμυλο χωρίς γλουτένη.
Συστατικά
Συστατικά: kuzu* άγριας καλλιέργειας (Pueraria lobata). *Βιολογικής Γεωργίας.